GILER ANNOYING !!!

4:09 PM

salam jumaat semua rakan2... Salam ramadhan..
hah.. korang puasa tak hari ni? Jangan tipu.. tak baik.. ALLAH maha melihat akan apa jua yang kita lakukan ye... Melainkan mereka yang telah dikecualikan dan mempunyai sebab2 tertentu untuk tidak berpuasa.. :)

So.. ape yang annoying giler sebenarnya ni?? hahaha...
actually dalam dunia serba moden di abad ke-21 ni, penggunaa social networking semakin meluas.. dan menjadikan pelbagai urusan menjadi mudah.. pelbagai benefit jika social networking ini digunakan sebaik mungkin.. Namun begitu, baru2 ini kita telah digemparkan berkenaan dengan Isu Mempersendakan agama oleh pasangan non-muslim... Mungkin ramai yang sudah mengetahui isu ini dan ramai yang naik berang dengan perbuatan mereka yang telah menyentuh sensitiviti agama... 



Namun begitu, kita perlu lihat juga bagaimana masyarakat masa kini... Tanpa kita sedar sebenarnya, sangat ramai yang telah mempersendakan agama kita sendiri.. Bukan sahaja orang non-muslim, bahkan ada juga dalam kalangan umat islam sendiri yang mempersendakan agama islam.. kalau kita hayati sebenar2nya, kita sendiri kadang2 boleh melakukan perbuatan tersebut tanpa kita sedar... Hanya sekadar kata2, boleh menyebabkan akidah kita rosak.. Maka.. DEngan itu berhati2lah kita dalam menyampaikan sesuatu.. Selain itu, perbanyakkan istighfar kepada ALLAH S.W.T. dan memohon agar kita dijauhkan dari melakukan perbuatan tersebut.. IN shaa ALLAH...



Sebenarnya naim nak cerita mengenai segelintir friend di FB naim yang suka post pic sendiri dengan pelbagai gaya, ataupun memek muka... Mesti korang dah boleh agak an ape yang buat aku rasa annoying??.. haha.. Of coz la rasa macam tak ada cara lain untuk menarik orang add dia ataupun follow.. Sebenarnya, perlu diingatkan, kurang2kan lah mengupload pic anda yang mempunyai gaya2 yang menggoda ataupun megghairahkan uh.. Kerana terdapat pengguna yang akan mengambil pic anda dan disebar2kan di khalayak ramai.. Kalo pic itu, mampu membawa ke arah kebaikan, tak pela.. Ini, menjadi bahan lucah... korang nak ke macam tu? Jadi.. beringat2lah sebelom kena... Setiap apa jua yang kita lakukan harus lah dilakukan dengan penuh teliti dan berhati2.. So.. sekian... entri sangat panjang pulak hari ni..
takpelah. bukan selalu..
huhu..
wassalamualaikum...


You Might Also Like

1 Sweet Smile

KOMEN DI SINI