Persiapan Raya

4:51 PM



ehem2... salam jumaat jugak buat semua pengunjung blog setiasmile ni... adakah korang happy dengan life korang arini? ade ape2 musibah atau tuah yang korang dapat arini?.. apepun jua yang kite terima, ucap lah istighfar atau un alhamdulillah.. kerana apa jua yang berlaku telah ditakdirkan ALLAH S.W.T. dan ada hikmah yang berselindung disebalik ujian yang menimpa.. jangan pernah mengeluh denagn apa yang kita terima..

 Btw, berbalik kepada tajuk entri kita tadi.. 
sama ada korang sedar atau tak, hujung minggu adalah masa yang paling sesuai untuk bersama keluarga dan membuat aktiviti riadah...althougn, skunk ni dah masuk 19 sya'aban.. jadi, segelintir masyarakat sudah mula buat persiapan raya dari segi, rumah, baju, juadah dan sebagainya... 



But, korang jangan lah pelik kerana awal betoi dorang wat persiapan raya.. utk pengetahuan korang, kalo di arab saudi, madinah dan mekkah, bulan rejab dan syaaban adalah bulan mereka menyediakan persiapan raya kerana mereka tidak mahu mengganggu bulan Ramadhan untuk mereka beribadah kepada ALLAH... So.. kepada yang dah sedia awal uh bagus la.. korang boleh fokus sepenuhnya ibadat di bulan puasa nanti.. mengumpul pahala sebanyak mungkin..
SO.. kalo mereka yang dah siap buat persiapan uh, ce citer sikit ape yang korang dah siapkan... mesti tahun ni akan lebih meriah raya nya .. almaklumlah, mungkin ada yang sudah berumah tangga, dapat anak dan sebagai nya...
so.. kalo sudi share2 la ckit ye..

Sebelom pulang, korang tolong la sedekah ckit utk naim tambah duit simpanan nak beli cincin buat insan yang teristimewa dalam hidup naim... klik...
SIni , SIni dan SIni..

So.. tinggalkan jejak korang ok..
Wassalam..
selamat beramal..



You Might Also Like

4 Sweet Smile

  1. hehehe ena pun dah siap dah barang raya.. nanti puasa tak larat dah nak shopping,.. weeeeeeeeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. okey.. nampak dah die semangat nak raya...
      pastikan puasa penuh ye... wuhuhu...

      Delete
  2. hehe

    masih merindui ramadhan berbanding syawal.. :)

    itu pendapat saya .. :)

    http://pemudattbc.blogspot.com/2013/06/mr-bie-ramadhan.html

    ReplyDelete
  3. cik akak lom lagi lah dik..untung awal buat persiapan...

    ReplyDelete

KOMEN DI SINI

AS-SOHABAH

Like Me !!

Instagram